Skip to main content

DAGSTURE fra CHRISTIANSFELD
FOREDRAG om CHRISTIANSFELD:

  Christiansfeld og omegn gemmer på mange fortællinger, så man kan sagtens bruge nogle dag i området; her er nogle eksempler. 

  • Lige i omegnen: Christiansfeld sammen med Christinero, Frederikshøj Gl. grænse eller Skamlingsbanken.
  • Nabobyerne: Christiansfeld sammen med Kolding eller Haderslev.
  • UNESCO: Christiansfeld sammen med Jelling og/eller Vadehavet.
  • Forespørg om programforslag og priser. 

  Christiansfeldguiderne guider gerne på jeres udflugt eller dagstur. Vi har mange bud på en god dag med guidning både i bussen og på udvalgte byer og steder i omegnen.

  I det helt nære findes en anderledes, hyggelig og lidt mystisk guidet vandretur. Stedet hedder Christinero, et spændende anlæg fra 1700-tallet, som har sin helt egen historie. Tæt på Christiansfeld ligger også Frederikshøj, hvor Chr. 10 passerede den gamle grænse i 1920. På en rundvisning her hører I om bygninger og begivenheder på dette særlige sted. En rundvisning på Skamlingsbanken kan også fint kombineres med Christiansfeld. Det er Sønderjyllands højeste punkt og en guidet tur her fortæller om danskheden i 1800-tallet, men også om 2. Verdenskrig.

  I samarbejde med www.turistfoerer.dk, som drives af Poul Erik Rosenberg Jespersen fra Christiansfeldguiderne kan vi tilbyde en guidet tur i Christiansfeld kombineret  med en byvandring i en af nabobyerne, Haderslev eller Kolding. 

  Eller tag på tur til to af UNESCO Verdensarvsstederne i Syd- og Sønderjylland på samme dag. Jelling, Danmarks vugge og Vadehavet er begge UNESCO-steder, som Poul Erik Rosenberg Jespersen viser rundt i. Dermed kan Christiansfeld kombineres med enten Jelling eller Vadehavet; fx. ved Tønder og Tøndermarsken. 

  Christiansfeld og fortællingen om byens grundlæggelse er en spændende fortælling. Det samme er hele fortællingen om, hvordan Brødremenigheden opstod, hvordan den kom til Danmark nu, og hvordan Menigheden i dag fungerer i Danmark og over hele verden.

  Den viden vil vi gerne give videre og holder derfor begge gerne foredrag om byen og Brødremenigheden.

  Forespørg om dette hos Vivi via mailadresse: 

  Se mere om foredrag med Poul Erik her: