Skip to main content

    Besøg spændende historiske steder i nærheden af Christiansfeld!!

    Christinero; en lille mystisk oase i en skov tæt på byen. Derud kommer man ved at passere den gamle præstegård med bull-laden og de artesiske springvand i skoven. Det lille fredede anlæg er skabt i slutningen af 1700-tallet. af kammerherreinde Christina Friederica von Holstein, der ligger begravet i anlægget.  Vil man opleve stedet i en lidt “vild” tilstand så er det nu, før anlægget bliver renoveret i de kommende år.

    Christiansfeldguiderne kombinerer gerne en byvandring i Christiansfeld med en tur til ét eller flere af disse tre steder. 

    Christiansfeld ligger i det gamle grænseland med 1864-grænsen få kilometer nord for byen. Kongeågrænsen er den blevet kaldt. 1864-grænsen krydsede hovedvejen mellem Kolding og Haderslev umiddelbart nord for Christiansfeld. Det var her kong Chr. X genindtog Sønderjylland d. 10. juli 1920. Mange fortællinger knytter sig til denne begivenhed og grænsen i det hele taget.

    Sønderjyllands højeste punkt; Skamlingsbanken er både et fantastisk smukt sted med flotte udsigter og et nationalt sted. I 1840’erne blev her holdt folkelige møder, som var med til at ændre danmarkshistorien. Det var de dansk/tyske modsætninger, som senere førte til De Slesvigske Krige, der blev trukket op her. Få en rundvisning og hør om denne tid og også om den betydning, stedet havde i forbindelse med 2. verdenskrig.